Loading Video...
Свет
27. May 2018 - 16:26

Четворица руски војници убиени при напад на бунтовниците во Сирија

Четворица руски војници ноќеска биле убиени  при  напад  на сириските опозциски  борци   во Сирија. Војниците загинале кога групата на сириската армија која ја предоводеле била нападна од страна на опозоциксите борциво провинцијата Деир Ал зур. Официјално 90 руски војнции загинаа во срискиот граганска војна отккао Москва ја започна својата интервенција за поддршка на претседателот Асад во септември 2015 година.