Македонија
14. September 2019 - 11:34

Четворица Кубанци приведени во обид нелегално да влезат во Грција

Вчера во 11.15 часот во с.Драгош, битолско, полициски службеници од Полициската станица за граничен премин и граничен надзор „Меџитлија”, ги лишиле од слобода Ф.М.Р.(23), М.П.Ј., Д.Л.Ц.(22) и М.Р.А.(26), сите од Куба, при обид илегално да ја преминат државната граница од Р.С.Македонија во Р. Грција.

По извршени проверки било утврдено дека на 11.09.2019 тие легално влегле во Р.С. Македонија на Граничниот премин „Табановце“.

Приведените биле предадени на инспектор при одделот за прекуграничен криминал за понатамошна постапка.