Живот
19. February 2018 - 12:51

Често кучињата лежат покрај гробот на својот господар, но во овој случај причината е...

Животните повеќепати се покажале како многу почувствителни и поемпатични од нас луѓето. Колку само пати на Интернет сме налетувале на фотографии каде кучињата лежат покрај гробот на својот господар. Но ова куче е покрај гробот од поинакви причини.

Луѓето забележале куче на гробиштата. Кучињата инаку се многу приврзани за својот господар, па не е ни чудно да се сретнат на гробишта. Сепак, ова куче не било тука од тие причини. Кучето можело да се види склупчено во дупката која само ја ископало. Сите ги разнежнила оваа глетка. Инаку станувало збор за куче скитник.

На минувачите им било жал бидејќи си мислеле дека после смртта на господарот ова куче станало вакво. Но, одлучиле малку подобро да ја разгледаат ситуацијата и да го погледнат кучето од поблиску. Биле многу изненадени кога забележале уште нешто.

Таму имало цело семејство. Што значи дека покрај кучето имало и кутриња. Тоа всушност била кучка која тука се окотила. Овие луѓе им помогнале на кутрињата и им пружиле дом. Се погрижиле за нив.