Живот
28. November 2017 - 21:40

Често ги „кршите“ прстите на рацете - не занемарувајте една работа

Коските на прстите се прцврстени со лигаментите кои се исполнети со течности и гасови. Кога „кршите“ прсте таа течност се ослободува.

Научниците олучиле да го проверат митот за тоа дека пукањето на прстите доведува до артритис. Резултатите се јасни:Нема индикации дека такво нешто може да се случи.

Многумина ги нервира и звукот за време на пукањето на прстите. Некои замислуваат дека коската тогаш вистински се крши, но за некои звукот е навистина е иритантен.

Веројатно на многумина од вас родители ве предупредиле дека при „пукањето“ на прстите и дека тоа може да предизвика артритис, но очигледно грешеле.