Македонија
28. April 2017 - 18:48

Чавков: Ниту ме загрижуваат, ниту пак може да ме заплашат заканите на Заев и криминални структури со кои тој е во спрега

Денеска на прес конференција лидерот на опозицијата го обвини дирекоторот на БЈБ, Митко Чавков за случувањата во Собранието вчера и му порача да си даде оставка и да бега што подалеку.

Митко Чавков му порача на Заев дека не го загрижуваат неговите закани и дека неговото недолично однесува, повеќе говори за него и начинот на кој што тој делува.

-Што се однесува до директните закани кон кој мене денеска ги упати лидерот на  опозицијата Зоран Заев. Сакам да му порачам дека јас целата моја кариера ја поминав служејќи и на државата и сум се соочил притоа со многу сложени безбедносни предизвици. Сум работел професионално во полза на Република Македонија и во полза на граѓаните на Република Македонија. Затоа му порачувам дека ниту ме загрижува, ниту пак може да ме заплашат неговите закани и актуелните закани од криминални структури, со кои тој е во спрега. Неговите закани и неговото недолично однесување, повеќе говорат за него и за начинот на кој што тој делува, изјави Чавков