Loading Video...
Свет
11. September 2019 - 18:22

Чарлс Купермен ќе го наследи разрешениот Болтон

Чарлс Купермен ќе биде новиот советник на амераканскиот  претседател доналд ТРамп  за национална безбедност. Досега  таа фунцкија ја извршуваше  Џон Болтон. Трамп  го оптушти Болтон,а  во пораката на Твитер наведе дека не се согласувал со многу негови  предлози за Иран и Авганистан. Смената на Болтон според Русија може да ги зголеми шансите за продолжуавње на Договорот за намалување на стратешкото оружје додека  за Иран  е можнсот Белата кука полесно да ја разбере реалноста на Иран.