Свет
27. February 2020 - 8:59

Цената на нафтата на рекорден минимум од декември 2018 година

Цената на нафтата од типот Брент се намали на Лондонската берза под 52 долара за барел. Тоа е за првпат од 26 декември 2018 година.

Цената за доставки во април е намалена за 1,64 проценти на 51,94 долари за барел. Цената на нафтата од типот ВТИ е намалена за 1.40 отсто на 48,05 долари за барел.