Бизнис
21. September 2022 - 12:43

Цената на дизелот се намалува за 2 денари, бензинот останува ист

Одлука за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт

Највисоките малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт,
изнесуваат:
- Моторен бензин - ЕУРОСУПЕР БС - 95 - 84,50 (денари/литар)
- Моторен бензин - ЕУРОСУПЕР БС – 98 - 87,00 (денари/литар)
- Дизел гориво - ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) - 90,00 (денари/литар)
- Масло за горење - Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) - 86,50 (денари/литар)
- Мазут М-1 НС - 50,391 (денари/килограм)