Бизнис
14. February 2020 - 8:24

Царовска, Жбогар, Мантованели и Шишак ќе присуствуваат на настан во винариите ,,Попова кула” и ,,Лазар”

Вицепремиерката за економски прашања Мила Царовска, евроамбасадорот  Самуел Жбогар, директорот на канцеларијата на Светска Банка Марко Мантованели и директорката на проектот за локална и регионална конкурентност Антонија Шишак, денеска ќе ги посетат Демир Капија и Неготино.

Тие ќе присуствуваат на настанот „Одбери ново винско доживување“ во винарските  визби „Попова Кула“ и „Лазар“.

По повод празникот „Свети Трифун”, покрај традиционалното закројување на лозјата, овие винарници како дел од туристичка дестинација Тиквеш и околината, ќе ги промовираат резултатите од завршените потпроекти поддржани од страна на проектот  за локална и регионална конкурентност.