Балкан
14. December 2020 - 13:12

Бугарскиот министер за здравство: Прерано е да се олеснат ограничувањата од 21 декември

Бугарскиот министер за здравство Костадин Ангелов објави дека ќе инсистира да не се олеснат рестриктивните антиепидемиски мерки од 21 декември.

„Прерано е да се олеснат мерките од 21 декември. Како лекар и министер, верувам дека не смеат да се дозволуваат ноќни собири и пијанства во рестораните. Би било прерано“,  рече Ангелов, додавајќи дека 150 новоинфицирани лица на ден не е добра статистика, пренесе агенцијата БТА.