Loading Video...
Спорт плус
3. February 2020 - 19:35

Будимпшта домаќин на 83-от конгрес на Светската асоцијација на спортски новинари

Во унгарскиот главен град ќе се одржува 83-тиот конгрес на Светската Асоцијација на Спортски Новинари, а воедно и второто издание на наградите и признанијата кои ги доделува АИСП Постигнатите спортски резултати остануваат не забележани, доколку ги нема спортските новинари, па затоа една од главните теми ќе биде и нивната улога во афирмацијата на спортот, како и соработката со меѓународните спортски федерации.