Македонија
22. February 2017 - 11:09

БРУКА: Катица и Фатиме правеа театар во Судот, судијата ги казнуваше, тие се фалеа дека ќе плати народот

Уште незапочнато судењето, тие без да им се даде збор почнаа да го навредуваат Судот со навредливи зборови.

Фрапантно и скандалозно однесување на специјалните обвинителки Катица Јанева и Фатиме Фетаи на проодлжението од судското рочиште за случајот „насилство во Општина Центар“.

Јанева и Фетаи на денешната расправа и претрес во Судот сакаа да направат театар, преку постојано прекинување и лични навреди кон судијата и Судот.

Уште незапочнато судењето, тие без да им се даде збор почнаа да го навредуваат Судот со навредливи зборови.

Судијата ги казни неколку пати со по илјада евра поради поради елементарно непочитување на Судот, по што тие се пофалија дека ќе плати народот и плаќањето ќе биде со државниот буџет за кој е познато дека е огромен и не даваат никаков отцет за неговото трошење.

Рочиштето е презакажано поради немање на услови за работа.