Балкан
21. March 2020 - 17:30

Бројот на заразени со коронавирусот во Словенија се искачи на 383 лица

Националниот институт за јавно здравје на Словенија потврди дека во земјата бројот на заразени лица со коронавирусот се зголемил на 383, јави дописникот на МИА од Љубљана.

Во споредба со вчера, тоа претставува зголемување за 42 нови заразени. Бројот пак на тестирани лица досега изнесува 12.162.

Најголем дел од заразени, односно 85 се од Љубљана и околината на главниот град, 41 се од Шмарје при Јелшах и Метлика со 25 случаи на коронавирусот.