Свет
25. September 2020 - 8:42

Бројот на заразени со коронавирус во САД надмина седум милиони

Во Соединетите Американски држави бројот на заболени со коронавирусот надмина седум милиони, а бројот на смртни случаи во таа земја надмина 200.000.

Според статистиката на агенцијата Ројтерс во САД, повеќе од 700 луѓе умираат секој ден од вирусот Ковид-19, повеќе од 400.000 се разболуваат, а кога станува збор за бројот на пациенти, најголемиот број случаи, повеќе од 800.000, е регистриран во Калифорнија.

На Средниот Запад, со исклучок на Охајо, има забележително зголемување на бројот на случаи од средината на септември, најмногу во Јужна и Северна Дакота.