Македонија
27. July 2021 - 20:04

Бројот на градоначалници ќе биде драстично помал отколку советнички листи, вели Апасиев

На прашање каде Левица ќе има кандидати за градоначалници лидерот на партијата Левица, Димитар Апасиев вели дека ќе имаат некаде и дека веќе им пристигнуваат СиВи-ја и се извршуваат разговори, но бројот на градоначалници ќе биде драстично помал отколку советнички листи.

- Кандидатите ги бираме првенствено преку локалните ограноци. Значи, со пријава на интерес и потоа доаѓаат на интервју пред президиум и така одлучуваме. Президиумот кај нас е главниот егзекутивен орган кој ги води политиките практично, вели Апасиев за начинот на кој ги бираат кандидатите за градоначалници на Левица за претстојните избори.