Македонија
23. September 2016 - 17:19

Британскиот амбасадор Гарет во посета на АВМУ

Мониторингот на изборното медиумско претставување преку радио и телевизиските сервиси за време на изборните процеси, биле тема на денешната средба на амбасадорот на Велика Британија во Македонија, Чарлс Гарет со претставници на Агенцијата за аудио и аудиовизуелно медиумски услуги (АВМУ), соопшти АВМУ.

На средбата во АВМУ се разговарало и за улогата на регулаторното тело за време на изборните процеси.

- Двете страни се согласија дека ваквата соработка треба да се унапредува и продлабочува и во иднина, се вели во соопштението.