Живот
8. јуни 2018 - 13:04

Божјо чудо: Планината се сруши и камењата почнаа да се тркалаат кон црквата стара 4 века, наеднаш се запре!

Црква стара 420 години на чудесен начин остана недопрена откако свлечиште тргна надолу и направи хаос во местото Вал Сан Џакомо во Италија, кое се наоѓа во близина на границата со Швајцарија.

Се срони планината, а лавина камења се запреа само на неколку метри од 4 века старата градба.

Кога планината почна да се руши и големите камења да се тркалаат кон подножјето, се крена огромен облак од прашина кој во еден момент ја проголта камбанаријата на црквата.

Камењата запреа на само неколку метри од црквата и никој не е повреден.

Паднаа околу 7.000 кубни метри камења.