Балкан
19. јуни 2017 - 15:51

Божана починала по удар од автомобил, она што го направиле родителите ќе ве расплаче

Габриела и Јосип Миоќ од Босна, ги донирале органите од својата трагично почината 6-годишна ќерка Божана, спасувајќи со тоа 4 други деца, со тоа ќе добијат одликување од oпштината, пренесуваат босанските медиуми.

Божана починала во 2016 година кога пијан возач на автомобил ја прегазил.

Тогаш родителите одлучиле да ги донираат нејзините органи, за да спасат четири други мали дечиња.