Спорт плус
31. March 2019 - 11:50

Боксер гризна ривал за време на меч

Боксерот Каш Али се најде во центарот на вниманието на светските медиуми со своето скандалозно однесување минатата ноќ. Тој беше дисквалификуван откако го гризна својот проитвник Дејвид Прајс за време на нивниот натпревар во тешка категорија.

Додека двајцата се бореа на рингот во петтата рунда, Али, кој веќе беше предупреден од судијата поради недозволен удар во тилот на противникот, го притисна Прајс на земјата. Тој се најде над својот противник од Ливерпул и ги за забите во неговото тело. Прајс се пожали на судијата за однесувањето на неговиот противник.

Али беше дисквалификуван и отстранет од салата од страна на службениците.

По натпреварот, Прајс, кој тврди дека бил гризнат повеќе од еднаш, ја прокоментира ситуацијата пред „Скај Спортс“.

– Да гризнеш човек кога е на подот? Тоа е толку ниско. Тој мора да бидат казнет, вели Прајс.

Али влезе во битката со 15 победи во 15 натпревари, но е загрозен од голема казна и нема да добие паричен надомест за мечот.