Македонија
7. May 2020 - 11:02

Боки 13: Со чашка алкохол разговаравме со Русковска во мојата канцеларија

„Јас го договорив првото гостување на обвинителката Вилма Русковска во медиумот со кој раководев“, сведочеше на денешното судење за Рекет обвинетиот Бојан Јовановски. Додаде дека потоа уште неколку пати се среќавал со Русковска во 1ТВ, како што рече во четири очи и додаде дека разговорот се водел со чашка алкохол ама тој не пиел.

Пред судот Јовановски рече дека никогаш не се мешал во уредувачката политика на телевизијата и затоа било потребно судот да прифати да ги повика за сведоци уредниците од 1ТВ.

Додаде дека медиумот имал и многубројни деловни договори за рекламирање, меѓу нив и компанијата на како што рече Јовановски, жртвата и сведокот во Рекет.

 

Зоран Јаневски