Македонија
12. January 2021 - 12:19

Богојавление (Водици) неработен ден за православните граѓани

Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека 19 јануари 2021 година (вторник), Богојавление (Водици) е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија.

Неработниот ден е прогласен согласно со Законот за празниците(„Службен весник на РМ” бр.21/98 и 18/07).

Министерството за труд и социјална политика им го честита празникот Богојавление (Водици) на граѓаните од православната вероисповед.