Живот
11. January 2016 - 13:15

Бизнисмен си го отсекол прстот, го завиткал во пара и го донирал во добротворни цели

Еден индиски бизнисмен си го исекол прстот во знак на благодарност на боговите, откако на опозициските политичари Соња и Раул Ганди им е одобрена кауција во судскиот процес кој се води против нив, објави денес весникот „Тајмс оф Индија“.
 
Индувал Суреш (35), минатио и го оставил во кутија за донации во еден хиндуистички храмво јужниот дел на Индија.
 
Суреш, сопственик на фабрика за трговија со гранит, изјавил дека им ветил на боговите дека ќе се заблагодари со сечење на прст доколку на Соња и Раил им биде дозволена кауција.
- Јас го завиткав прстот во сметка од 1000 рупии и заедно со писмото во кое му се заблагодарувам на Бога го оставив во кутијата за донации, изјавил бизнисменот.
 
- Не ме болеше кога го отсеков прстот. Подоцна отидов во болницата близу храмот, а на докторот му реков дека сум останал без прст додека ја поправав колата, - рекол Суреш.