Македонија
2. March 2017 - 18:00

Битолчани масовно на протест ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

Битoлчани повторно излегоа масовно за да дадат поддршка на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.

Граѓаните на Битола веќе четврти ден кажуваат „НЕ“ на воведување двојазичност на целата територија на Македонија, менување на химната, знамето и државниот грб.