Македонија
13. August 2020 - 15:08

Бислимовски: РКЕ може да ја повлече одлуката за поскапувањето ако енергетските компании се сложат да работат со загуба

Поскапувањето на струјата главно се должи на тоа што ЕСМ не успеа да ги продаде вишоците на струја поради што има намалени приходи. РКЕ нема моќ да ја повлече одлуката ако енергетските компании не се сложат да работат со загуба. Во оној момент кога ќе се подобри работата регулаторот ќе побара промена на цената, вели претседателот на РКЕ Марко Бислимовски.

Во меѓувреме не стивнуваат реакциите во јавноста. За утре е закажан нов протест во повеќе градови.

Повеќе за ова во вестите на Сител во 16 часот.

 

Ирена Чачкова