Живот
20. јуни 2018 - 12:10

Бил среќен што се оженил, но по првата брачна ноќ веднаш побарал развод: Се било во ред додека не видел што сè крие невестата под носијата

Индиец, кој се оженил по сите традиционални норми, сега сака развод после една ноќ помината со невестата. 
 
Имено, тој не и го видел лицето поради носијата, а кога конечно го покажала, увидел дека има брада и зборува како маж. 
 
Како што пишува, "Tajms of Indija", младоженецот дури не ни проговорил со неа бидејќи традицита тоа го забранува.  Обичај е нејзиното лице да биде откриено дури следниот ден, по свадбата. 
 
- Кога прв пат ја видов имаше шминка. Поминав некое време со неа, па го напуштив градот поради работа. Кога се вратив, имаше брада и зборуваше како маж, се пожалил младоженецот пред јавноста. 
 
Жената во својата одбрана рекла дека влканата на лицето и длабокиот глас се последица од хормонално пореметуцвање.