Балкан
16. July 2020 - 11:20

БиХ ги отвори границите кон земјите-членки на ЕУ


Од денеска државјаните на земјите-членки на Европска Унија и на шенген зоната ќе можат да влезат во Босна и Херцеговина со негативен тест на Ковид-19 не постар од 48 часа.

Според одлуката на Советот на министри на БиХ државјаните на тие земји се обврзни да се придржуваат и да ги почитуваат сите епидемиолошки упатства.

Од одлуката изоставени се држајаните на Србија, Хрватска и Црна Гора, за кои не е потребен негативен тест.