Живот
20. April 2017 - 20:20

Бидете внимателни, да не станете мета на ваква измама со 2.000-ка

Жена измамничка шета низ Белград и краде среде бел ден. Жртва на измамничката била продавачка од Обреновац, а измамата со банкнотата од 2.000 динари е снимена од безбедносните камери.

Се се случило во дуќан за козметика, но за жал оваа девојка е само една од измамените.

-Девојката најнормално дојде. Ништо не посомневав. Бараше црно моливче за веѓи, рече дека сака да купи. Држеше 2.000 динари во раце, па ме праша да и ги раситнам и така ме измами со тие 2.000. една 50-ка и еден динар  ни на нос не претпоставував дека ќе ми си случи ова, рече продавачката.

-Воопшто не се сеќавам на тој дел дали ми ги остави парите, вели таа.

Измамничката од дуќанот си излегла со 2.000 динари кои ги имала и 1.600 динари кусур.

По прегледот на снимката, продавачката сфатила као е измамена.