Живот
21. May 2018 - 17:46

Бидермаерот на Меган Маркал заврши на гроб – еве зошто

Сепак не станува збор за несакан настан, туку тоа е кралска традиција.
 
Според традицијата, бидермаерот после кралската венчавка се праќа на гробот на непознатиот јунак, а тоа го вовела уште кралицата Елизабета после својата венчавка 1947 со кралот Џорџ Шести, во спомен на нејзиниот брат Фергус кој починал во 1915 година во Првата Светска војна.
 
Гробот на непознатиот јунак познат е во целиот свет како симбол на жртвата и храброста на сите загинати војници од Првата Светска војна и наводно е единствен споменик, преку кој никој не поминал.
 
Инаку, цвеќето од кое е направен венчаниот букет наводно го избрал и набрал самиот принц Хари пред палатата Кенсингтон.