Македонија
23. August 2016 - 11:38

Без струја утре дел од Карпош и повеќе скопски села

Поради технички зафати во електроенергетската мрежа утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците во општина Карпош и повеќе скопски села.

Без напојување со електрична енергија утре од 09,00 – 15,00 часот, че останат корисниците од ул. Московска, околу број 24, 26 и 28 во општина Карпош. Утре од 07,00 до 12,00 часот, без струја ќе бидат корисниците од селата Сарај, Ласкарци, Глумово, Рашче, селата Долно и Горно Свиларе, Копаница, Грачани, село Љубин, Кањон Матка, селата Кучково, Дворце, село Волково- дел од потрошувачите, селата Шишево, Бојане, Раовиќ, корисниците од селата Паничари, Орашје, Радуша, викендици Кучково, селата Семениште, Чајлане, Национален парк Јасен, селата Буковиќ, Горна и Долна Матка, нас. Веле Поле, и корисниците од селата Арнакија, Грчец и Кондово  во општина Сарај и Ѓорче Петров.