Македонија
14. March 2018 - 16:57

Без разгледување на амандманите со 64 гласови „за“ изгласан Законот за јазиците

Претседателот на Собранието , Талат Џафери го прогласи Законот за јазиците за донесен по 15 минутната пауза по инцидентот.

Без претходно прегледување на амандманите на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, Џафери ги повика пратениците да гласаат и го прогласи законот за донесен со 64 гласа „за“ без против и воздржани.

Пратениците на ВМРО – ДПМНЕ бурно реагираа , но Џафери ја прогласи седницата за завршена.