Loading Video...
Балкан
20. јуни 2021 - 16:31

Бесплатни брзи тестови за туристите во Албанија кои ќе се пожалат на симптоми на коронавирусот

Западниот сосед набави брзи тестови за оние кои ќе летуваат кај нив а ќе се пожалат на симптоми на коронавирусот.

Албанската министерската за здравство соопшти дека во секоја здравствена амбуланта во крајбрежните и планинските туристички области, се нуди 24-часовна услуга за секоја итна медицинска помош, како и бесплатен брз тест за туристите  во случај на појава на симптоми на корона.

-Заедно да се погрижиме за безбедна туристичка сезона, додаде министерката. 

Албанските граници се отворени за туристите без никакви ограничувања за влез, односно не е потребен никаков ковид документ.