Живот
31. May 2017 - 22:12

Беше секс симбол - Почина познатата актерка

Англиската актерика, Моли Ппетерс, позната како првата девојка на Џемс Бонд или по улогата на медицинската сестра во „Операција гром“ почина во 76 година

Таа беше првата девојка која се соблече во филмовите на тајниот агент, дури некои сцени во тоа време се сметале дека се многу непристојни па не се ни ставени во филмот. Во 1965 година се сликала и за Плејбој. 

Многу рано станала мајка, родила ќерка и ја дала на посвојување. Подоцна родила син, кој починал а во 2011 година имала благ мозочен удар. 

Во 60тите години беше секс симбол.