Балкан
27. May 2019 - 9:36

Белградски медиуми: Вучиќ ќе има говор во Парламентот од два или три часа

Српскиот претседател Александар Вучиќ ќе говори најмалку два или три часа на специјалната седница на парламентот за Косовo закажана за денеска, објавија белградски медиуми.

Во воведниот говор во српскиот Парламент, претседателот Вучиќ ќе ги претстави историските факти за односите меѓу Србите и Албанците, но исто така ќе презентира детална анализа на актуелните односи на двете нации.

Според медиумите, говорот ќе трае најмалку два часа и српскиот претседател ќе зборува и за конкретни решенија.

Претседателот Вучиќ ќе говори и за националното прашање, но исто така и за економијата и за демографската ситуација во Србија.