БЕГАЛКА

Loading Video...

Во вообичаениот термин, следете ги завршните авантури на бегалката за која започнува нов живот по смртта на човекот кој ѝ нанесе многу рани и ѝ остави многу трауми. Доаѓа време за да се излечат раните и да се продолжи понатаму, по сета болка и тага што ги доживеа младата Нефес, бегајќи од поранешниот сопруг Ведат, бегајќи од неговата свирепост и насилство кое го трпеше со години.

Долга и мачна беше битката на бегалката да се сокрие од оној кој цело време ѝ стоеше зад петици. Од оној кој ја бараше и под дрво и под камен. Но, за среќата на своето дете, таа мораше да се жртвува, да бега и да се крие, да сонува и да се надева, да живее со мислата дека никогаш повеќе нема да ги доживее истите кошмари.
Сега, откако злото не е повеќе меѓу нив, ќе следува ли конечно мир за бегалката и нејзиното дете? Ќе може ли таа да продолжи понатаму, заборавајќи го своето болно минато? Ќе може ли Нефес да ги избрише солзите кои ги лееше со години и да спие мирно, знаејќи дека тој повеќе не е тука?

Покрај неа и понатаму ќе биде Тахир, нејзината најголема љубов и поддршка. Тоа е човекот кој неизмерно ќе ја брани Нефес, жртвувајќи се за нив и за бизнисот од кој опстојуваат. Но, појавувањето на Генџо Тамар ќе ја промени насоката на работите и ќе донесе немир каков што никој не очекуваше. Злото сега има ново име и нов лик, а опасноста која следува ќе биде уште поголема за семејството Калели. Бегството овој пат не може да биде решение. Потребна е голема храброст да се застане очи в очи со страшниот негативец и да се победи злото во финалната сезона на "Бегалка".