Живот
24. јуни 2016 - 20:56

Бдееја 4 месеци покрај нејзиното мртво тело, потоа се случи чудо

Сандра Педро сфати дека е бремена и отиде на лекар. Оваа Португалка живеела во пределот Брагадас веќе 8 години, со својот син.

Лекарите ја предупредија дека постои ризик за бременоста поради тоа што имала здравствени проблеми, односно имала проблеми со срцето и запаление на белите дробови. Дури еднаш била во кома, а го извадила и бубрегот поради тумор.

Сепак, имала 37 години и сакала да ризикува и да го роди бебето.

Foto: Facebook/SandraPedro

 

Таа во февруари имала мозочно крварење. Била на интензивна нега и на работ на смртта. Нејзиниот син останал покрај неа.

Сандра е прогласена за мртва на 20 февруари. И го направиле последниот ехокардиограм и откриле нешто шокантно и сигурно е прво откритие во Португалија и во светот. Виталните знаци на бебето биле позитивни. Срцето на бебето чукало и делувало силно. Лекарите не можеле да веруваат.

Foto: Facebook/SandraPedro

Резултатите од тестот се испратени во болницата во Лисабон каде е одлучено и договорено со семејството и таткото на ветото, да се продолжи бременоста за да се обезбеди природно живеалиште за фетусот.
 

Безживотната жена била на апарати и нејзиното тело функционирало за да се спаси бебето. Без сомнение семејството било под стрес, секој ден гледајќи ја мртва саканата личност. Било многу чудно што Сандра била клинички мртва, а сепак имало живот во неа. И токму затоа останале силни.

Таа практично била жив инкубатор. Нејзиното тело обезбедило дом за нејзиниот син, во кој бил безбеден и можел да се развива. Сепак тоа била тешка задача, и 80 лица од болницата се грижела 24 часа во денот да го одржат живо нејзиното тело.

И тогаш се случи. 107 дена подоцна предвреме е родено нејзиното бебе. Неговите витални знаци биле импресивни.

Facebook/SandraPedro

Кога биле сигурни дека бебето е здраво ја исклучиле мајката од апаратите и телото на Сандра е предадено на семејството за последно „Збогум“.