Џет-Сет
7. September 2016 - 10:11

Барбара Стрејсенд на врвот на американските топ листи

Пејачка и актерка Барбара Стрејсенд со нејзиниот нов албум Encore: Movie Partners Sing Broadway  по 11 -ти пат се најде на врвот на американските топ листи.

Единаесет од првите места на американската топ листа на алубмот има уште Брус Спрингстин, а Елвис има десет. Барбара Стрејсенд по тој критериум е далеку најуспешна пејачка, а  следи и Мадона со осум први места.

Encore: Movie Partners Sing Broadway е 35-ти албум во богатата кариера на Барбара Стрејсенд. На него во дуети пее песни од успешните мјузикли.