Loading Video...
Свет
21. March 2019 - 16:34

Барањето на Меј за одложување на Брегзитот тема на дводневниот самит на ЕУ

Кусо одложување на Брегзит може да се случи само ако британскиот Парламент гласа за договрот што Лондон и Брисел веќе го постигнаа изјави претседателот  на ЕС Доналд Туск.

Меј побара од ЕУ Брегзитот да се одложи до 30 јуни.  За барањењто на Меј  лидерите на ЕУ ќе разговараат денеска и утре во Брисел.

Според сегашниот закон Велика Британија треба да го напушти европскиот клуб со или без догоовр за 8 дена.