Балкан
22. September 2016 - 12:14

Балканот се уште се тресе - Регистрирани над 10 земјотреси од полноќ до сега

Балканот се уште се тресе, Скопје за среќа мирува. Во текот на вчерашниот ден во Скопје не беше почувствуван земјотрес, откако завчера, граѓаните ги вознемирија два потреси. Земјотрес од 2.1 степен вчера ги вознемири жителите на Карбинци, но тој во Скопје не беше почувстуван.

Но во Турција и Грција тлото не мируваше. На 10 земјотреси од полноќ до сега се регистрирани во Турција и уште толку на територијата на јужниот сосед. Во Турција најсилниот потрес бил со интензитет од 3,6 степени според Рихтер, а во Грција 3,7.

Се треселе и Романија и Италија со потреси од 3,6 односно 3 степени по Рихтер.