Живот
9. November 2017 - 23:16

А, Б, АБ или О: Луѓето со оваа крвна група се отпорни на сите болести

Истражувањата докажуваат дека одредена крвна група е повеќе отпорна на болести од други, па така и луѓето со оваа крвна група живеат подолго. Научниците докажуваат дека оние со крвна група A се помалку отпорни на маларија за разлика од останатите крвни групи, па така може да се каже дека крвната група A е послаба од останатите. 
 
Со долгогодишни истражувања се утврдува дека најсилната крвна група е 0 (нулта). Луѓето со ваква крв имаат помал ризик за заболување од кардиоваскуларни болести - мозочен и срцев удар, и живеат подолго.