Македонија
26. May 2019 - 12:35

Автобусот остана без покривот - Македонец направи сообраќајка во Пловдив

Автобус остана без покрив утрово во Пловдив. Како што информира TrafficNews.bg, инцидентот се случил под мостот на булеварот Марица-Југ.

Двајцата возачи, за кои порталот пишува дека биле македонци, за среќа, поминале без повреди. Покривот на автобусот буквално бил однесен. Полицијата излегла на терен. Движењето во областа не е нарушено.

“Инцидентот се случил околу 6:30 до 7:00 наутро. Имаше многу гласна бучава. Очигледно, возачот не ја оцени висината “, изјавил Венко, кој работи во близина и бил сведок на несреќата.