Бизнис
13. November 2017 - 19:48

Австриски фирми бараат македонски партнери за заеднички настап на трети пазари

Австриски фирми бараат партнери за соработка од Македонија за заеднички настап на трети пазари.  Следната недела ќе одржат средби со пријавените компании.

Домашните фирми најголем интерес пројавиле за соработка во областа на фотоволтаици,поради што од голема важност е носењето на новиот Закон за енергетика и обновливи извори, велат од Австриската комора.