Живот
13. November 2015 - 12:42

Австријците имаат најдобар апетит

Со просек од 3.770 калории дневно, Австријците се народ кои најмногу јаде во светот, покажааа денеска објавените статистички податоци на Организацијата за економска соработка и развој.
 
Никаде на друго место во светот не се јаде толку колку во Австрија, пишуваат австриските медиуми, коментирајќи ги статистичките податоци.
 
На второ место се САД, каде граѓаните дневно внесуваат 3.733 калории, за 40 помалку отколку Австријците.
 
Сепак, кога станува збор која нација телесно е најдебела, Американците се на прво место, а Австријците веднаш позади нив. ви/ссм/12:19