Loading Video...
Свет
8. јуни 2018 - 20:08

Австрија ќе затвори седум џамии и ќе протера 60 тина имами

Австриската влада планира да затвори седум џамии и да протера околу 60 имами во рамките на борбата против „политичкиот ислам“ и странското финансирање на џамиите.  Турската џамија во Виена ке биде затвроена  поради краен десничарски екстремизам и поради тоа што нема дозвола за работа од австриската исламска заедница . Шесте  арапските џамии, пак,  поради салафистичките ставови што ги проповедаат  изјави канцеларот Себастијан Курц.