Македонија
1. March 2018 - 8:46

АВМУ со активности против родови стереотипи во медиумите

Резултати од истражување на тема „Родот во телевизиските програми за 2017 година“, како и видео и аудио спотови од кампања против сексизмот во медиумите ќе презентира денеска Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги. 

Активностите се насочени  кон надминување на родовите стереотипи во медиумите.