Македонија
10. August 2020 - 8:43

Авионско прскање против комарци во Скопје

Утрово се спроведува авионско прскање против комарци на подрачјето на Град Скопје.

Со тоа, како што соопшти Градот, се врши четвртата фаза од авионската дезинсекција против ларви од комарци.

Град Скопје апелира пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.