Живот
9. March 2017 - 12:42

Авион присилно слетал поради смрдеја која доаѓала од тоалетот - Патниците биле згрозени, а во него ...

Авионот SG 192 од Бенгалур до Њу Делхи во Индија морал присилно да слета поради лош мирис кој се почувствувал од тоалетот дури до пилотската кабина, изјавил претставникот на авио компанијата SpiceJet.

Авионот кој пренесувал 188 патници сетал еден час по полетувањето во Индијскиот град Худерабаду затоа што патниците заедно со екипажот повеќе не можеле да го издржат лошиот мирис.

Кабината, како што пишува Метро, заедно со остатокот од авионот и тоалетот биле проветрени по слетувањето и патниците каснеле на својата дестина еден час.

Причина за мирисот или личноста кој го предизвикал мирисот не се познати, но тоалетот бил во очајна состојба.