Македонија
7. September 2019 - 11:24

Артилериска граната пронајдена во Трново

Вчера во 08,48 часот било пријавено дека на патот за с.Трново-битолско, при ископ на канал била пронајдена артилериска граната калибар 155 мм од Првата Светска Војна.

Во 09,45 часот истата била безбедно подигната за понатамошна постапка.