Македонија
27. April 2019 - 18:27

Апел за помош на 29-годишниот Томе Јанев од Струмица

На 29-годишниот струмичанец Томе Јанев, кој боледува од ALS – (amnyotropxic lateral sclerosis), болест на моторниот неврон под итно му се потребни финансиски средства за лекување во Москва Русија. Станува збор за терапија со матични клетки на секои четири месеци во рок од три години и е доста скапа.

Сумата за потребното лекување е огромна за неговото семејство, која за овие три години ќе изнесува околу 160.000 евра. Да му помогнеме на нашиот сограѓанин, другар, пријател, спортист, Томе Јанев со донирање на финансиски средства…

– преку денарска сметка број:

Томе Јанев

210-5017071183-75

НЛБ Банка

– преку девизна сметка број:

Tome Janev

MKD7210501707118375

NLB Banka AD Skopje

Makedonija

SWIFT: TUTNMK22

– преку Телеком со повик од 100 денари:

070 143 454