Македонија
29. August 2020 - 14:09

Апасиев: Нека ми извини ЛГБТИ заедницата, педерски го сменивте името

Реплицирајќи му на Дамјан Манчевски во својот денешен говор Димитар Апасиев во својот денешен говор рече „Нека ми извини ЛГБТИ заедницата, педерски го сменивте името“.

Тој веднаш беше прекорен од спикерот Талат Џафери, кој рече дека пратениците мораат да внимааваат на вокабуларот.

Манчевски претходно во својот говор се осврна на референдумот за промена на името, кој според него бил успешен бидејќи и донел напредок на земјата.