Балкан
12. September 2017 - 16:31

Анкара и Москва го потпишаа договорот за купување на рускиот систем C 400

Анкара и Москва го потпишаа договорот  за купување на рускиот систем за против воздушна одбрана С 400.

За Турција ова е најзначајно купување на оружје од земја што не е во НАТО, изјави претседателот Ердоган.   

Односите на Москва со Алијансaта се во криза  од руската анкесија на Крим.